Hvilken svejser skal jeg vælge?

Skrevet af: Anders Jørgensen
Dato: 25 aug, 2020

Sponsoreret

Er du på udkig efter en svejser? For at finde frem til den helt rigtige svejser er det vigtigt, at du overvejer selve materialerne, du skal svejse sammen. Det kan hjælpe dig med at foretage det rette valg, når du leder efter en svejser til dine behov. Der findes flere forskellige typer af svejsere på markedet, hvor især en tig-svejsning og mig-svejsning er populære.


MIG- eller MAG-svejsning

Hvis du ønsker at svejse et tyndt materiale, som er tyndere end tre millimeter, er det en fordel med en CO2-svejser. Denne svejsemetode anvender beskyttelsesgas, hvor ilten holdes væk fra selve svejsebadet. Tidligere var det typisk CO2, der blev anvendt. Det er dog ikke altid tilfældet i dag, da det også bruges andre former for beskyttelsesgasser. Disse to beskyttelsesgasser kaldes for MIG- og MAG-gasser. Mens MIG er inaktive, er MAG aktive.

Tig-svejsning

Hvis du har brug for at svejse materialer i form af magnesium- eller aluminiumslegerede materiale, er det en god idé at gøre brug af en tig svejser. Når det kommer til tig-svejsning, foregår dette ved, at en tungstenelektrode opvarmer selve de materialer, du skal svejse.

Har du brug for tilbehør?

Udover at finde den rigtige svejser skal du også finde ud af, om du har brug for noget svejsetilbehør. Det kan være alt lige fra svejsetråd til stelklemmer, svejseelektroder, svejsehjelme eller svejsespray. Det er vigtigt, at du har det rette tilbehør til rådighed, så opgaven bliver så nem som mulig at udføre. Samtidigt skal du altid huske at have sikkerhedsudstyr til rådighed.

Du er måske også interesseret i…

Mangler dit hjem den rette belysning?

Mangler dit hjem den rette belysning?

Alle hjem har brug for belysning! Gulvlamper er en fremragende måde at belyse dit hjem på, siden de kan bruges til opgavebelysning, stemningsbelysning såvel som spotbelysning. Dertil drager gulvlampen blikket op og får rummet til at virke større. At indrette med en...

læs mere
VVS-problemer er til for at blive løst

VVS-problemer er til for at blive løst

Det er ikke værd at udskyde et VVS-problem. Det kan nemlig have store konsekvenser for din bolig og din pengepung. Mange VVS-opgaver skal udføres med det samme for, at problemet ikke vokser sig større end højst nødvendigt. Det kræver desuden en dygtig VVS’er, så du er...

læs mere