Hvorfor skal man vælge et mekanisk ur?

Skrevet af: Dig og Mig
Dato: 29 maj, 2017

Sponsoreret

For mange kan det være svært at vide, om det næste ur skal være et quartz eller et mekanisk. Dog er der ingen tvivl, hvis man spørger ur-samlere, forhandlere og andre connaisseurs: De vil uden tvivl vælge et mekanisk ur.

Det mekaniske ur er blærerøvs-modellen – Det kan man ikke komme udenom. Det imponerende håndværk er svært at konkurrere med, hvis man ser på kvaliteten. Men prisen er også derefter. Et mekanisk ur får sin energi på to forskellige måder. Hvis det skal forklares på en simpel måde, så skal et mekanisk ur trækkes op ved at skrue på kronen, der strammer en fjeder, som via en reguleringsdel sender energi gennem ur-værkets mellem 50 og 300 dele. Det er derfor også individuelt mellem de mange forskellige mekaniske ure.

Det mekaniske ur Omega og især Omega Speedmaster har været verdenskendt siden de to NASA astronauter, Neil Armstrong og Buzz Aldrin, begge bar uret Omega Speedmasteren, da de satte deres fødder på månen. Siden da har Omega ure været en af mest populære mekaniske ure. Ur-producenten Omega har i mange år udmærket sig med at producere ure, der e rskabt til oplevelser, men de laver også mere formelle ure. Der er derfor mekaniske ure til enhver smag og også priserne har en stor variation.

Du er måske også interesseret i…

Sådan forbedrer du din søvn

Sådan forbedrer du din søvn

Hvor meget fik du sovet i nat? Desværre oplever mange mennesker søvnproblemer, hvilket kan påvirke helbredet betydeligt. Sover du for lidt, kan det gå ud over dit humør, din hukommelse og din koncentration. Hvis du døjer med søvnproblemer, kan det føles umuligt at få...

læs mere