Sådan forbedrer du din søvn

Skrevet af: Dig og Mig
Dato: 8 sep, 2021

Sponsoreret

Hvor meget fik du sovet i nat? Desværre oplever mange mennesker søvnproblemer, hvilket kan påvirke helbredet betydeligt. Sover du for lidt, kan det gå ud over dit humør, din hukommelse og din koncentration. Hvis du døjer med søvnproblemer, kan det føles umuligt at få en god nats søvn, men frygt ej! Her er nogle tips og tricks, så du kan komme hurtigere i drømmeland.

Skab en rutine

Vaner er effektive til at påvirke din livsstil. Derfor er det ideelt, at du gør det til en rutine at stå op og gå i seng på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, så du får styr på din døgnrytme. I forbindelse med det er det godt at begrænse, hvor meget du sover til middag, da lure på over 30 minutter kan forstyrre din døgnrytme.

Drop kaffen om eftermiddagen

Du ved godt, at kaffe holder dig vågen, men måske vidste du ikke, hvornår du burde holde igen, så du kan sove om natten. Der er blevet lavet flere undersøgelser, som kommer med forskellige svar. Nogle siger, at du bør undgå koffein fire timer inden sengetøj, mens andre siger syv. Andre madvarer og drikke, som indeholder koffein, inkluderer blandt andet energidrikke, grøn te og chokolade.

Skab de ideelle omgivelser for din søvn

De fleste mennesker sover bedst i et mørkt og køligt rum, så luft gerne ud inden sengetid, og træk gardinerne for.

Har du problemer med at sove, fordi du har det for varm, så prøv eksempelvis bambussengetøj. Sengetøj lavet af bambus er silkeblødt og hjælper dig med ikke at overophede og forstyrre din søvn, da stoffet er meget åndbart.

Du er måske også interesseret i…