Solafskærmning i hjemmet

Skrevet af: Mikkel Bjorg
Dato: 20 aug, 2020

Sponsoreret

Når du bor i lejlighed eller hus, er det nødvendigt med afskærmning for vinduerne. Det er både rart, når solen er skarp, men også når det bliver mørkt. Her foretrækker de fleste, at der kan lukkes af, så de kan være afslappede, selvom der er mørkt udenfor.

Solafskærmning kan også være behjælpelig i forhold til temperaturen i boligen. Hvis du kan lukke strålerne ude, kan du for det meste holde temperaturen nede inde i boligen. På den måde kan du også undgå at gøre for meget brug af aircondition og andre kølemetoder.

Forskellige muligheder til din bolig

Når du skal vælge afskærmning til dit hjem, er der flere ting der spiller ind. Det kan både omhandle dine krav til funktionen og dine krav til designet.

Helt grundlæggende har du fire muligheder, der kan afskærme for solen indendørs:

Gardiner er højst sandsynligt det mest brugte valg – måske fordi det er den billigste og mest kendte løsning. Du kan få gardiner i et utal af forskellige materialer og designs, alt efter om du er til lette og tyndere gardiner – som kun lige tager den værste solstråle. Eller om du er til tykkere mørklægningsgardiner, som kan lukke lyset helt ude.

Lameller er en anden mulighed – lidt i familie med gardiner. Her kan du lukke lyset delvist ind eller trække helt for. Det er en funktion, mange er glade for – og som har et pænt design.

Markiser placeres udenpå din husmur, og kan derfor ikke bruges som solafskærmning i alle tilfælde. De har heller ingen funktion, hvis du vil trække for, når det er blevet mørkt. Derimod er de gode på terrassen, og kan også sænke temperaturen betydeligt indendørs.

Rulleskodder giver dig muligheden for at afskærme for solen og samtidig sikre din bolig for ubudne gæster.

Du er måske også interesseret i…

Fordele ved en opvaskemaskine

Fordele ved en opvaskemaskine

En af de ting mange mennesker ikke er vilde med ved at lave mad er oprydningen. Du har måske lige brugt en time eller to på at lave mad, og nu skal du også i gang med at vaske alle gryder, pander, tallerkener og bestik op i hånden. Ikke alene tager opvask i hånden en...

læs mere
Indret din entré med en flot bænk

Indret din entré med en flot bænk

Entréen er ofte det første rum man ser, når man træder ind i et hjem. En entré skal i mange tilfælde kunne rumme både sko og overtøj, og nogle benytter også entréen til opbevaring eller vaskemaskine. Men når entréen ofte er det første rum, du eller dine gæster træder...

læs mere