Valg af brusearmatur

Skrevet af: Mikkel Bjorg
Dato: 27 aug, 2020

Sponsoreret

Inden du køber et brusearmatur, er det vigtigt, at du undersøger dine ønsker og behov. Skal det være en fast bruser? Et blandingsbatteri med håndbruser? Skal den være børnevenlig? Eller måske noget helt fjerde?

Hvad er et brusearmatur?

Brusearmaturet blander det kolde og det varme vand, så det vand der kommer ud af bruseren, har den ønskede temperatur. Et brusearmatur kaldes med andre ord også et blandingsbatteri.

Ældre armaturmodeller har to håndtag – et til det varme vand og et til det kolde. Mens moderne armaturer som regel kan reguleres med et håndtag. De fleste brusearmaturer har indbygget en termostat, som kan regulere vandet til en fast og behagelig temperatur.

Overvejelser inden valg af brusearmatur

Når du skal købe et brusearmatur eller blandingsbatteri til bruseren, skal du først og fremmest vælge et armatur, som passer til din smag og dine ønsker.

Der er derfor en række overvejelser, du bør have in mente:

  • Skal det være en fast bruser eller et blandingsbatteri med håndbruser?
  • Skal armaturet være særligt robust?
  • Skal bruseren have vandsparefunktion?
  • Hvor meget vil du betale for design og funktionalitet?

Brusearmaturer findes både med fast bruser og som brusesæt med et løst bruse hoved, som er den mest almindelige. Denne model kan både sættes fast på bruserens stang, og den kan tages af og bruges som håndbruser.

Brusesættet har den fordel, at det er mere fleksibelt end den faste bruser. For eksempel er det muligt at indstille højden, så den passer til både børn og voksne. Brusesættet er også den mest oplagte mulighed, hvis brusearmaturet skal sidde ved et badekar.

Du er måske også interesseret i…

Fordele ved en opvaskemaskine

Fordele ved en opvaskemaskine

En af de ting mange mennesker ikke er vilde med ved at lave mad er oprydningen. Du har måske lige brugt en time eller to på at lave mad, og nu skal du også i gang med at vaske alle gryder, pander, tallerkener og bestik op i hånden. Ikke alene tager opvask i hånden en...

læs mere
Indret din entré med en flot bænk

Indret din entré med en flot bænk

Entréen er ofte det første rum man ser, når man træder ind i et hjem. En entré skal i mange tilfælde kunne rumme både sko og overtøj, og nogle benytter også entréen til opbevaring eller vaskemaskine. Men når entréen ofte er det første rum, du eller dine gæster træder...

læs mere